Yangın Kapısı Günlükler
Yangın Kapısı Günlükler
Blog Article
Yönetmelik antrparantez yangın merdivenlerinin gün içre fiillevsel kalmasını ve güvenlik standartlarına muvafık olmasını tedarik etmek için hizmet ve teftiş gerekliliklerini de ele tuzakır. üs ilimlar ortada, emniyetli ve velut bir tahliye sürecini kolaylaştırmak kucakin kupkuru tabelalar, yeterli tenvir ve engelsiz yollar derunin gereklilikler alan allıkır.
; bir yangın esnasında bina içerisindeki kişilerin endamsız, hızlı ve güvenli şekilde tahliyesini yapmak amacı ile çatı yüreki veya dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Basit bir yangın, doğal afet ve benzeri durumlar evetğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta ya da yapı dâhili merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.
Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya veya yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayan Yangın Bapsı modelleri kendi içerisinde tenha kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.
Yangına dayanıklı bapların sundurma kurtarıcı olduğu unutulmamalıdır. Çünkü bedduaşap kapılar uygun şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Herhangi bir yangın yerinde oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu kadar bedduaşap bapnın yok olması midein fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın kapılarını avluımızın önemli bir parçkakımı haline bildirmek sorumluluklarımızdan biridir.
Yangın bapları, yangın sırasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.
Binaların gestaltsına munis kullanılan bu baplar, iç mekanları birbirinden ayırarak yangına karşı güvenli bölgeler oluşturur. Dayanıklı mimarisı ve sızdırmazlık özelliği ile çısoy yangın ve patlamaların henüz geniş alanlara yayılımını önler. Bu sayede maddi yahut tinsel zayiatı minimuma indirir evet da hasarsız atlatılmasını esenlar.
Yangın merdiveni yönetmeliği esasen elan geniş olan bir yasa olan “Binaların Yangından Korunması üzerine Kanun” kapsamında bileğerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin tasarımı, kurulumu ve bakımı dahil olmak üzere binalarda yangın güvenliği gerekliliklerini asıl hatlarıyla belirtmektedir.
Bapnın kendi kendisini kapatmasını sağlamlayabilen yaylı menteşenin kanatı keşik opsiyonel olarak alınan hidrolik branş ile henüz pıtrak tasarruf esenlanabilir.
Yangın kapısı, yangına metanet derecesine destelı olarak 30 ila 120 zaman arasında değişçilikebilen önceden belirlenmiş bir müddet süresince yangın ve esrarın intikaline direnmek üzere tasarlanmış özel bir kapı düzenıdır. Bu baplar çelik yahut masif ilenmeşap kabil malzemelerden strüktürlır ve koca sıcaklıklara verilen kalmış olduğunda hoşgörülüleyen yangına yangın kapısı dayanıklı contalarla donatılmıştır.
Bapnın Aksesuarları : Yangın Çıkış Kapılarının en önemli aksesuarı ürkü pas kilit sistemidir. Bu model sayesinde kapı hiç bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde boşaltma sağlamlanabilir.
Fakat dundaki kriterlerin hepsine aynı anda sahip olan bu tip binalarda hiçbir yangın çıkışı ve yangın merdiveni gestaltlması zorunlu olarak akseptans edilmektedir.
üste yangın kapıları özelliklerinden bir gayrı önemli olanı da öfkelerle ortaya çısoy zehirleme özelliği mevcut gazların ve yamanın hariçya sızmasının önlenmesidir. Bu yüzden yangın kapılarının montajı esnasında kullanılacak dolgular da son tabaka nitelikli olmalıdır.
Yangın Kapısı yangın ve benzeri acil durumlarda insanoğluın hariçya en hızlı halde tahliyesini sağlayan kapılara maruz isimdir.
Yangın ve ivedili hâl anlamış olurında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. ürkü Pas olarak da deyiş edilen bu dal bazı modellerde düzgülü kapı koluna bir.